2009 m. lapkričio 10 d., antradienis

Vulkanines kilmes dulkes tavo burnoje

Em... kazkaip senai jau jums rasiau, tai nusprendziau parasyt kas iseis.
Per si laika ivyko visai smagiu dalykeliu:
  • Pirmiausia, tai pirma karta savo gyvenime nuejau i normalias futbolo varzybas. Geriau buti negalejo: mano palaikoma portugalu komanda 5:0 sutriuskino anglu milzinus stebint 45 000 ziurovu (beto 3 ivarciai per 10 minuciu). Jausmas neapsakomas, todel ir neapsakysiu taip sakant.
  • Porai dienu buvau isvykes is Lisabonos prie vandenyno, kur vyko pasaulinis surfinimo konkursas. Bangos buvo neitiketinos - kokiu 7 metru aukscio, o tai surferiams pats gazas. Belenkaip jie ten issidirbinejo(vienam surferiam rodos truko ausu bugnelis). Atvirai sakau - ju vietoje buciau mires. Beje, iseinant is plezo zvilgtelejau i visa turnyrine lentele ir ziuriu GUDAUSKAS (USA). Apsikokojau, pasirodo du lietuviai broliai Gudauskai yra vieni geriausiu USA surferiu. Tik vargu ar jie zino, kas ta Lietuva..

  • Helouwyno diena as su keleta lenku dalyvavom futbolo cempionate. Pries varzybas visi buvo dar neissiblaive nuo vakar, bet matyt alkoholis vienija:sugebejom nugaleti ir italus ir portugalus, pasiekti pusfinali. o Helouwyno vakara aplaistem greiciau ne su siaubo, bet klounu kaukemis.
  • Bet aisku svarbiausias ivykis per sias dienas buvo kelione i Tenerife.
    Isvyko vaidukas su keturiais prancuzais i sala vulkanan uzkopti. Kope kope ir zada prarado. Tenerife - tai nelabai didele kanaru sala, kurios viduryje stukso miegantis, taciau veikiantis vulkanas Teidė. Sis vulkanas siekia net 3, 7 km. Ji galejom laisvai matyt skrendant is lektuvo. Tiesa, mums pavyko uzkilti tik i 3,5 km aukscio, bet to pakako pamatyti debesis susimaisiusius su zeme. Lipom i virsune kazkur 800 metru, uztrukom gal 3-4 valandas, tad spejom prisiragauti vulkanines kilmes dulkiu. Tokiam aukstyje, jau esi virs debesu, tad matai salos kalnus ir vandenyna. Kazkas tikrai nuostabaus. Jautiesi toks mazas ir trapus.. Galvojom pasilikti nakvoti ant virsunes, bet protingesni uz mus ispejo, kad nakti temperatura gali kristi net iki minusioko. Apskritai, saloje labai keistas oras: siaureje linoja, pietineje dalyje - anglu turistai isdrebe bambas degina savo virssvori 30 laipsniu temperaturoje. Turistu cia labai daug, bet kalnuose ju nelabai matosi. Matyt, sunku bamba pakelti i toki auksti. Santa Kruzas (nuostabi salos sostine), namukai kalnuose, La Oratavos miestelis slenyje, varginga gamta, vandenynas ir patys ka-na-rie-ciai (no soy Espanhol, soy CA- NA- RI-O) - tai Tenerife. Palanki temperatura leido mums miegoti kur papuola: pirma nakti praleidom pomidoru gamyklos laukuose, veliau oro uosto parkinge (ba pasirodo nakti si oro uosta uzdaro, del to jame negalima miegoti. mes nepesti ir sumelavom kad turim ryt skrydi ir jus privalot rasti mums kur miegoti. na ir leido - tarp masinu) ir autobusu stoteleje. Kyla klausimas kaip galejo prancuzai nusileisti iki tokio lygio,kad miegotu lauke su miegmaisiu, nesipraustu tris dienas. Nors buvo daug priekaistu ir svajoniu apie hosteli, jiems pavyko. Bet pasakysiu tik tiek: nelipk i kalna su prancuzu :)









2 komentarai:

  1. hm, siaip gal visai fun ideja, vazinek ir ieskok meskinu. Kolekcionuok ju nuotraukas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už linkėjimus iš kraterio. Super žygį matau pasidarėt - pavydžiu :)
    Sekmės, aš už aktyvų poilsį!

    AtsakytiPanaikinti