2009 m. lapkričio 27 d., penktadienis

zmogus su kiauliu gripu

Meila kaip seila, toli nutysta. Toli nutysta ir neistirpsta.

Daug cia tu idomiu ivykiu ivyksta toj Portugalijoj, nespeju ju suvirskinti, bet dar didesnis ivykis man buvo Egles atvykimas. Tik vat klausimas ar spejau suvirskinti irgi...
Egle buvo pas mane visa savaite, bet jai skirti laika galejau tik vakarais arba rytais, nes lankiau taipogi portugalu kursus, kurie trunka ilgai ir baigiasi tik velai vakare. Zodziu toks jausmas buvo, kad negaliu skirti laiko mums patiems... Labai levas jausmas. Del to isvaziavom i Porto paskutines tris dienas. Tai buvo bene nuostabiausios dienos man Portugalijoje. mes nepamatem daug muzieju, neaplankem daug statiniu ar vaiksciojom po parduotuves. bet vaiksciojom po miesta kaip balandziai: burkuojantys ir... nu zodziu supratot. nu tipo pasimegaudami skraidantys. Pajusti miestui neuztenka pamatyti jos nuostabiausius fasadus ir pridaryti paveiksliuku, uztenka pamatyt tam tikrus epizodus ir pajusi miesto atmosfera. fragmentai: vaikai metantis cerpes i siena, miesto pankai nersiantis su savo graziais sunim, neapgyvendinti, taciau tuo paciu ir "gyvi", namai, zuvedros besipesancios del vietos ant baznycios stogo, laiveliai su porto vyno aromatu ir t.t..t.t..t.t.tt..t.t.t.t.t.t.t zodziu nieko konkretaus, bet gyva.
Del to galbut ir tu fotkiu nebuvo tiek daug pridaryta. Kazkaip sunkiai galejau suprast, kad Egle yra salia...atrode taip naturalu bet ir tuo paciu netikra..galbut del to ir tas laikas buvo toks pasakiskas.







"Zmogus kaip gyvunas, tik protingesnis"

Nu ka dar norejau papasakot biski apie Erasmusa. Va cia nesenai nuejau as su draugais i ERASMUSO open bara, kur sumoki kazkiek ir gali gerti kiek nori. ir och tu varge! Juk sumokejai 10 euru, tai kaip dabar ju neisleisi cia - reikia kad atsipirktu. Tai gerem daug... ged akad as cia rasau, bet isgeriau gal 8 kokteilius ar kiek te... buvau girtas meskiukas taip sakant. bet ne tame esme. Apie atmosfera bare. Nelabai as vaikstau i klubus, bet kiek esu girdejes ir pats patyres, kllubai yra skirti trumpalaikiams liezuvautojams ir t.t. Si karta, teko tuo isitikinti. Tie girti bernu ir merginu zvilgsniai tiesiog varsto tave. Nebeturi kur detis. Bet toki demesi sutinki tik pradzioje. Veliau, jei nerodai iniciatyvos, gali but smarkiai pavelaves. Ba i gala kiekviena mergaite ir berniukas jau liezuvauja... Atmosfera sukurta tam puiku: bumcikas, blykstes, nemokami gerimai ir aisku - ERASMUS. ("esu cia pusmeciui, tai ka galiu prarast?kodel gi ne?")
hah, kaip mano draugas pasake: tai labiau ORGASMUS, o ne erasmus. Tad jei turi silpnybe liezuvaut varyk erasmusan.


Jau keturios valandos nakties, o as rytoj vaziuoju keturiom dienom po Portugalija su Julija, mexikiete, italu ir rumunu. Bet ka as norejau pasakyt! Siandien buvau su draugais bairro alto (viso jaunimo susirinkimo vieta gatvese) isgerti alaus. Daug zmoniu, kaip pridera. Staiga prie manes prieina viena mergaite ir sako: tu mums patinki (ir rodo i savo drauge), gal nori ateiti pas mus pasisneketi. O ka as? Tiek to. Pasirodo mergaites aisku is ERASMUS ir visai girtuteles. Snekenames visaip mes ten: apie raudona vyna, kurio nemegstu, apie rukyma, kurio nemegstu ir galiausiai kazkaip apie evoliucija. Pasirodo tos mergaites studijuoja kazkokia ten evoliucija. Zinoma pirmas klausimas: ar tu tiki i Dieva? As jau suprantu, kad tai nieko gero neveda, mat mergaites tvirtai netiki (tiki i gamta ir saves patenkinima). Diskusija taip ir nesirituliuliuliuoja, nes girtumas mane pertraukineja, bet vistiek primigtinai praso mano nuomones. IRRR...kai as jau paruosiau visus savo argumentus, kai juos jau aiskinu ir juos isdesciau - SMAUKST ir ta panele paeme ir ....vimtelejo..... As be zado. Sedziu, nesuprantu kas daros. Paciu laiku... Dar spejo pasakyt, kad ji mirsta. Tad nediskutuokit vaikai apie tokias temas prigere vyno ir priruke zoles.

Labai as cia nusnekejau pievon ir pridariau klaidu, bet norejau pasidalinti. Beto tom mergaitem tada pavoge mobilu ir rankinuka. tai va..
Tamsesnes erasmuso gyvenimo puses :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą